COVID-19 Protocol

Inleiding

Dit protocol biedt duidelijkheid aan alle klanten, cursisten, deelnemers en zakenrelaties over het verantwoord deelnemen aan van onze activiteiten. De inhoud van dit protocol is opgesteld op basis van de maatregelen die door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, de richtlijnen van het RIVM en het uitgegeven protocol van de NRTO.

De gezondheid staat in dit protocol centraal. Doel van dit protocol is dat alle betrokkenen informatie hebben op welke wijze onze opleidingen en examens kunnen worden uitgevoerd zodanig dat deelnemers op een veilige wijze binnen de richtlijnen weer fysiek aanwezig kunnen zijn bij lessen, trainingen en examens. Er is voor bedrijfsopleidingen en –examens sprake van zelfregulering. Het spreekt voor zich dat de maatregelen die zijn genomen door het Kabinet en de richtlijnen van het RIVM altijd moeten worden opgevolgd door alle betrokkenen. Dit protocol zal indien noodzakelijk ook worden aangepast aan nieuwe richtlijnen.

 

Uitgangspunten

– Veiligheid deelnemers en personeel opleidings- en exameninstituut staat ten alle tijden voorop.
– Richtlijnen van het RIVM zijn leidend voor ondernemers, medewerkers, en deelnemers.
– Focus van dit protocol is hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.
– Deze afspraken gelden voor alle brancheactiviteiten.
– Voor specifieke maatregelen wordt verwezen naar de branchegewijze voorlichting.
– De brancheorganisatie, bedrijven en overheid communiceren over de afspraken aan alle betrokkenen
bij een opleiding of examen.

Harde voorschriften

Algemeen
– De RIVM-richtlijnen zijn leidend. Dat betekent:
o we houden anderhalve meter afstand van elkaar en van de deelnemers.
o we wassen onze handen vaak en goed.
o we schudden geen handen.
o we hoesten in onze elleboog.
o we zitten niet aan ons gezicht.
o we blijven thuis als we, of iemand uit ons gezin, klachten hebben.

– De RIVM-richtlijnen schrijven ook hygiënemaatregelen voor. Dat betekent dat op de locatie van de PMC Groep ook beschikbaar is:
o desinfecterende handgel.
o zeep.
o papieren handdoekjes.
o oppervlaktesprays.

 

Voor aanvang training

Een aantal algemene aandachtspunten die wij hanteren voor elke training:

  • Deelnemers die binnen de risicogroep vallen behoren niet deel te nemen aan een training.
  • Deelnemers met de bekende gezondheidsklachten vragen wij niet deel te nemen aan een training. Denk aan symptomen als verkoudheid, koortsklachten, hoesten, kortademigheid, moeheid, hoofd-, spier- en/of gewrichtspijn.
  • Onze instructeur zal deelnemers bij binnenkomst vragen of zij klachten hebben, minder dan 24 uur geleden klachten hebben gehad of huisgenoten hebben met klachten. Bij een positief antwoord wordt hen vriendelijk de deelneming aan de training ontzegd.

 

Indeling trainingsboerderij De Zellebergen

Onze trainingsboerderij De Zellebergen is zo ingericht dat de deelnemers en het personeel minimaal 1,5 meter afstand kunnen houden. Zowel in de centrale ruimtes als in de lokalen:

  • Indeling lokalen
    Alle lokalen en lesruimtes zijn opnieuw ingericht om een nieuwe indeling te maken met de anderhalve meter afstand als eis. Elke ruimte is nu zo ingericht dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd is voor alle cursisten en opleiders.
  • Tafelindeling
    De tafelindeling in de centrale ruimtes zijn aangepast, zodat er ook daar voldoende ruimte is tussen de zitplekken. Het restaurant heeft een volledig nieuwe indeling om ook de afstand tijdens de lunch te kunnen borgen.
  • Stickers
    Op strategische plekken op ons trainingscentrum hebben we gezorgd voor een duidelijke bestickering. Door het plaatsen van de stickers willen we alle bezoekers attenderen op de 1,5 meter afstand. Deze zullen onder andere zichtbaar zijn bij binnenkomst, bij de ontvangstbalie, coffeecorner, toiletten, keuken en de lokalen.
  • Desinfectiepalen
    Er zijn op de trainingsboerderij desinfectiepalen geplaatst, waar men de handen kan desinfecteren.
  • Verdeling van de drukte
    Om de drukte in de centrale ruimtes zoveel mogelijk te beperken gaan we daarin proactief sturen. Door het tactisch plannen van de pauzes, de lunch en de programma’s op basis van de groepsindeling en de totale bezetting.
  • Desinfectiemiddelen
    Desinfectiemiddelen hebben wij ruim voorradig om relevante zaken zo – naast de reguliere schoonmaak – op extra momenten te kunnen desinfecteren en schoonmaken.

 

Hygiëne

  • Desinfecteren
    Alle zaken/onderdelen die ‘contactmomenten’ kennen zullen gedurende een cursusdag vaak worden gedesinfecteerd. Denk aan het afnemen en desinfecteren van de koffieautomaten, deurklinken, trapleuning, stoelen en tafels. Ook onze cursusmaterialen vallen hier onder.
  • Handen wassen
    Was regelmatig goed je handen. Op het toilet of middels de desinfectiepalen. Een gedegen instructie zal op het toilet gehangen worden. De algemene stelregel: wassen, desinfecteren en nieuwe handschoenen aan.
  • Mondkapjes
    Het dragen van mondkapjes is niet verplicht, maar uiteraard is iedereen vrij om deze te gebruiken. Gebruikers dienen daarin zelf te voorzien, deze worden niet door ons beschikbaar gesteld.
  • Ventileren van de ruimtes
    Het goed ventileren van de ruimtes is van groot belang. Deuren van de leslokalen blijven -indien niet hinderlijk- bij voorkeur open staan tijdens de les. Tijdens pauzes worden lokalen zo veel mogelijk geventileerd, zodat men weer in een fris lokaal komt.

 

Communicatie

We zullen alle maatregelen duidelijk blijven communiceren met alle betrokkenen:

  • Instructies
    Op de trainingsboerderij zullen de richtlijnen en instructies op meerdere plekken worden geplaatst, zodat deze altijd na te lezen zijn. Daarnaast zullen wij vóór elke training een duidelijke instructie geven van de maatregelen en de richtlijnen, zodat de deelnemers ook weten wat wij daarin van hen verwachten. Eigen verantwoordelijkheid en professionaliteit zijn daarin leidend.
  • Website
    Op onze website zullen wij een speciale pagina inrichten met alle maatregelen die wij getroffen hebben, waar ook de laatste ontwikkelingen zullen worden gedeeld. Daar is ook alles rustig na te lezen en te zien wat wij daarin ook van onze opdrachtgevers en deelnemers verwachten. Dit zullen we delen via onze nieuwsbrief en social media-kanalen.