Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/8/2/pmcgroep.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203 Warning: session_set_cookie_params(): Session cookie parameters cannot be changed after headers have already been sent in /customers/d/8/2/pmcgroep.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simple-ajax-chat/simple-ajax-chat-form.php on line 15 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/d/8/2/pmcgroep.nl/httpd.www/wp-content/plugins/simple-ajax-chat/simple-ajax-chat-form.php on line 17 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/8/2/pmcgroep.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php:203) in /customers/d/8/2/pmcgroep.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/d/8/2/pmcgroep.nl/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php:203) in /customers/d/8/2/pmcgroep.nl/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Middle Management – PMC Groep

Het middle management speelt een cruciale rol binnen organisaties.

Doorgegroeide leidinggevenden hebben naast hun gewone werk te maken met verwachtingen van medewerkers, directie, klanten en leveranciers.
In het speelveld zitten ze tussen het management en de medewerkers. Het middle management heeft een cruciale invloed op het succes en de kwaliteit van de organisatie.
Hoe motiveert deze middenlaag de medewerkers? Hoe zijn processen georganiseerd? Hoe zit het met de communicatie?
Ofwel, hoe train ik als leidinggevende mijn managementvaardigheden en hoe ontwikkel ik mijn leiderschapschapscompetenties?

De Middle Management opleiding is een praktijkgerichte opleiding geschikt voor iedereen die zowel praktische handvatten als diepgang zoekt.
Je focust je op het ontwikkelen van je leiderschapsvaardigheden en managementcompetenties. En je krijgt diepgang op het gebied van communicatie, doelstellingen en gesprekstechnieken.
Maar ook op het gebied van leidinggeven, conflicthantering, managementstijlen en nog veel meer.

Middle Management onderdelen

Onderstaand staan een aantal onderdelen van de middle management training weergegeven. Afhankelijk van de huidige en gewenste situatie kan er een maatwerktraject opgezet worden. Meer weten? Neem dan contact op.

Van beste medewerker naar beste manager

Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor de processen in en stijlen van leidinggeven. Het ontwikkelen van een gefundeerde beleidsvisie staat centraal. Daarnaast doe je ook veel kennis op op het gebied van personeel, communicatie, leidinggeven, sturen, coachen, delegeren en faciliteren.

De dag Communicatie en gedrag is om spelenderwijs te onderzoeken welke talenten in volgorde bij de deelnemers ontwikkeld zijn. Deelnemers leren te kiezen voor hun sociale, afstandelijke en dominante gedrag. Elke spelsituatie vraagt een eigen specifieke gedragskeuze om niet alleen actief, maar vooral efficiënt doelen te bereiken.

De dag Doelstellingen is bedoeld om effectief en efficiënt volgens verwachtingen te leren werken. Teamleiders moeten weten wat er van hen, hun afdeling en hun medewerkers verwacht kan en moet worden. Doelgericht werken is een opvallend betere voorwaarde voor succes dan proces- of projectgericht werken. Het maken van meters en resultaten wordt effectiever en beter stuurbaar via doelstellingen behaald.

Veel activiteiten worden dagelijks verricht. Toch is het beter om over een langere periode te beoordelen of de resultaten leiden naar voldoening en succes zoals dat wordt verwacht. Het geheim van het maken van doelstellingen zit hem in het feit dat we beginnen na te denken over waar we willen eindigen. De succesformule is weten wat je dagelijks, wekelijks en maandelijks doet. Het gaat om de trend, niet om het incident.

De dag Outdoor teambuilding is niet alleen een beloning van de geleverde trainingsinspanning, maar zeer zeker een leerzaam element om te ervaren als de geleerde theorie niet in praktijk wordt omgezet. Op elkaar kunnen rekenen, vertrouwen op management, elkaar en medewerkers zijn belangrijke topics. Ook het besef om teamgenoot te zijn, komt deze dag het meest duidelijk naar voren. Het is niet mogelijk om je team van teamleiders, maar ook je team van medewerkers in de steek te laten door problemen niet te willen zien. Op deze dag maken we de teamleiders bewust van wat de steun van een team kan betekenen.

De dag Managementstijlen geeft naast alle technieken ook gedragskeuzen aan. Sommige deelnemers hebben coaching nodig, waar anderen juist sturing nodig hebben. Time management komt eveneens aan de orde.

De dag Besluitvorming behandelt de wijze waarop problemen worden aangepakt en hoe dit efficiënter en effectiever kan. Acceptatie en kwalitatieve besluiten moeten optimaal onderbouwd en gepresenteerd worden. Berekeningen van impact en betekenis worden aangeleerd en gebruikt.

Organisaties in verandering; nieuwe stijlen voor nieuwe bewegingen, crisispunten en managementgedrag, Lievegoed-theorieën, gedragsaanpassingen, organisatiebelangen versus persoonlijke belangen, sturen van medewerkers tijdens slecht weer, iteratief aanpakken en doorpakken van wederkerende problematieken… Allemaal onderwerpen die te maken hebben met het verbeteren van de organisatie.

Organisatiestructuren, typen organisaties, typen managers, lijn- en staforganisaties en psychologische stijlen binnen organisatieculturen leren herkennen om situaties beter te leren plaatsen.

Gedurende de dag Bedrijfseconomie & Procesefficiëntie leren de deelnemers wat het kost als er fouten worden gemaakt. Break-even afzet, break-even omzet en standaardkostprijscalculatie worden behandeld. In de praktijk blijkt dat deze kennis de leidinggevenden scherper en alerter maakt om medewerkers te onderrichten hoe zo foutloos mogelijk gewerkt moet worden. Tot 2 cijfers achter de komma…

De dag Gesprekstechnieken is een praktische dag waarin geoefend wordt met diverse gesprekssoorten en -technieken zoals slechtnieuwsgesprekken, motivatiegesprekken, ziekteverzuimgesprekken en correctiegesprekken. Luisteroefeningen zijn eveneens in dit dagdeel meegenomen.

Niemand kan meer wat produceren zonder de afstemming van zijn werk op een steeds groter aantal anderen. De problematiek van doorloop en coördinatie komt daarmee cen­traal: werkstroom-, plannings-, beheersings- en communica­tiekwesties. Er moet echter ook gekeken worden naar de persoonlijke groei van en tussen de organisatieleden om met deze kwesties op een meer tactische dan operationele wijze te leren omgaan.

Het dagdeel Functionerings- en beoordelingsgesprekken zorgt ervoor dat leidinggevende en deelnemer samen op de hoogte zijn om zich verder te ontwikkelen volgens een bepaalde structuur in plaats van ad hoc.

Het dagdeel Sturen en coachen is een praktische dag waarin de deelnemers veel herkenbare scenario’s tegenkomen die hiermee te maken hebben.

Het dagdeel Werkoverleg is een van de te leren besprekingsvormen waarin de afgelopen en voorlopig toekomstige resultaten van de afdeling worden besproken en acties worden ingezet om op afwijkingen te reageren.

Het dagdeel Ziekteverzuim en dossieropbouw is inhoudelijk op het gebied van management enerzijds en wetgeving anderzijds. Om beoordelingsgesprekken naar realiteit te kunnen voeren is kennis hiervan noodzakelijk. Het onderdeel Ziekteverzuim heeft voornamelijk te maken met het succesvol omgaan met wit, grijs en zwart ziekteverzuim.

De Middle Management opleiding is een praktijkgerichte opleiding geschikt voor iedereen die zowel praktische handvatten als diepgang zoekt.

De training management is klassikaal en wordt geheel verzorgd op onze trainingslocatie in Oudenbosch. Mocht het een verre rit zijn, dan is er ook de mogelijkheid om te overnachten.

Een specifieke vooropleiding is niet van belang. Werkervaring en inzicht zijn belangrijker. Na het behalen van de training ontvang je het middle management certificaat van de PMC Groep.