Casus

In een organisatie in beweging, waar meerdere separate werkmaatschappijen werden samengesmeed tot 1 integraal bedrijf, ontstonden alle gebruikelijke opleidings-, trainings- en begeleidingsbehoeften. De stevige groei van de onderneming betekende veel horizontale instroom, waardoor de bedrijfscultuur en een standaardnormen en -waardenpakket bespreekbaar werden en hier en daar ter discussie werden gesteld. Door het onervaren en relatief jonge middle management ontstond er op het gebied van opleiding en training van managementkennis en -vaardigheden een stevige behoefte.

De organisatie werd op 4 hoofdlijnen ontwikkeld: Het primaire proces, de organisatiestructuur, de systemen en de mensen. Doel in het gehele traject van training en opleiding was om de mensen hun rol te laten begrijpen en te accepteren en hen daarbij in staat te stellen op een verantwoorde wijze zo veel mogelijk verantwoordelijkheid te laten dragen en te nemen. Dat betekent, dat de gehele middle managementlaag op het juiste niveau moest worden gebracht en moest leren acteren als één stevig en solide managementteam, verdeeld over meerdere locaties.

Door het grote inlevingsvermogen in de organisatie en de behoeften werden de trainingen als individueel op maat gemaakt ervaren. De stevige dosis no-nonsense aanpak en praktische manier om theorie tot praktijk te maken werd door deelnemers als meer dan gemiddeld leerzaam ervaren.

De eerste stappen in het vormen van een solide managementteam zijn gezet door de collectieve teamtrainingen. Nu zijn we in de fase, waarin mensen individueel hun behoefte hebben geanalyseerd en daarop wordt ingespeeld. Ook hierin speelt PMC een belangrijke rol.
M.K.
Algemeen Directeur

Referenties

De opleiding was praktijkgericht op een leuke locatie met regelmatig prachtige praktijkvoorbeelden en casussen. Het getrainde management-model komt goed van pas bij dagelijks leidinggegeven binnen een groeiende organisatie.
- H.T.

Fijne, leuke, goed georganiseerde dag. Soms bevestiging en soms een eye opener. Leuke & goede tips.
- E.P.

De masterclass is een leuke manier van kennismaken met PMC in zijn algemeenheid en met Marcel in het bijzonder.
- E.M.

In een zeer ontspannen omgeving kunnen snuffelen aan de werkwijze en visie van PMC. Ik heb genoten van de her- en erkenning vanuit de aangeboden theorie en praktijkverhalen van collega deelnemers.
- M.G.

Nog nooit eerder meegemaakt dat ik tijdens een cursus non stop aandacht heb gehad voor het verhaal van de trainer (gedurende meerdere keren achter elkaar).
- C.L.

Boeiende, interactieve masterclass die goed onderbouwd één van de cruciale aandachtspunten in een organisatie aanpakt: Communicatie.
- P.J.

Locatie en trainingsruimte/omgeving is perfect bij dergelijke trainingen; huiselijk en laagdrempelig wat zorgt voor een open sfeer in de groep.
- R. C.

Enthousiasme - praktijkgericht vanuit theoretisch kader - humor/knipoog op z'n tijd
- V.O.

Ik heb de eerste handvatten gekregen tijdens deze training om in de praktijk de collega's beter te begrijpen.
- P.V.